Puikus pusryčių patiekalas arba paprastas užkandis bet kokiam vakarėliui. Čia pateikiama tik viena idėja, bet vietoje skumbrės galima naudoti bet kokią rūkyta žuvį ar kumpį, žuvies ikrus, paštetą, menkės kepenėles, grybus, o vietoje kaparėlių - alyvuoges, konservuotus agurkėlius, saulėje džiovintus pomidorus... Vietoje majonezo puikiai tiks trintas avokadas. Dar galima įdėti ir tarkuoto kietojo sūrio, bet jis dar labiau pariebins ir taip jau sotų patiekalą. Ir dar, mano nuomone, čia netiks labai švelnaus skonio ingredientai, turi būti kažkas aštresnio, parūkyto ar konservuoto. Taigi vienam iš šimto paminėtų variantų šiandien reikės:
6 kiaušinių,
ketvirčio šalto rūkymo skumbrės,
keleto a.š. kaparėlių,
svogūnų laiškų,
majonezo,
grūstų pipirų,
druskos.
Kiaušinius verdame apie 10 min, turi būti kieti.
Atvėsintus ir nuluptus kiaušinius perpjauname per pusę, išimame trynius ir sutriname juos šakute.
Skumbrę nulupame, iškauliname ir susmulkiname.
Į trynių masę dedame skumbrę, susmulkintus kaparėlius, dalį smulkintų svogūno laiškų, majonezo ir druskos jeigu reikia, išmaišome.
Kiaušinių baltymus išdėliojame lėkštėje ir vietoje trynių sudedame gautą trynių masę.
Barstome grūstų pipirų ir puošiame smulkintais svogūnų laiškais.
Skanaus!
p.s. neužmirškite, kad šiam patiekalui svarbu ne tik skonis, bet ir dailus pateikimas, tad saujelė žalumynų papuošimui čia privaloma
p.p.s. visų ingredientų reikia po labai nedaug, nes kartu su išimtais tryniais viską reikės vėl "sukišti" atgal į kiaušinio vidų
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą