200 g žemės riešutų be luobelių (nesūdytų),
2 st. tarkuoto moliūgo,
2 st. tarkuoto moliūgo,
3 kiaušinių,
1 š. cukraus (nebūtinai),
100 ml saulėgrąžų aliejaus,
200 g (pusės indelio) saldinto sutirštinto pieno,
6 š. avižinių miltų,
1 š. cukraus (nebūtinai),
100 ml saulėgrąžų aliejaus,
200 g (pusės indelio) saldinto sutirštinto pieno,
6 š. avižinių miltų,
1 a.š. kepimo miltelių,
glaistui:
100 g juodojo šokolado,
185 g (likučio) saldinto sutirštinto pieno,
2 š. romo,
riešutų pyragui papuošti.
100 g juodojo šokolado,
185 g (likučio) saldinto sutirštinto pieno,
2 š. romo,
riešutų pyragui papuošti.
Riešutus blenderiu susmulkiname iki rupių miltų.
Moliūgą sutarkuojame burokine tarka.
Kiaušinius
su cukrum gerai išplakame elektriniu plaktuvu, kad išputotų (apie 5
min), pamažu plakant supilame aliejų, galiausiai sutirštintą pieną.
Į
masę įsijojame sumaišytus su kepimo milteliais riešutų ir avižinius
miltus, išmaišome šaukštu, galiausiai sudedame tarkuotą moliūgą ir viską
gerai išmaišome (tešla gaunasi skystoka).
Viską pilame į skardą iš šauname į 180°C įkaitintą orkaitę kepti 45 minutes.
Šiek tiek atvėsusį
pyrago paviršių aptepame glaistu pagamintu iš ištirpinto šokolado,
likusio sutirštinto pieno ir romo (tik reikia suktis greitai, nes
glaistas greitai stingsta).
Puošiame nesmulkintais riešutais, o skanaujame visai atvėsusį.
Skanaus!
p.s.
pyragas labai geras, drėgnas, patiks smaližiams (nors cukraus beveik
nedėta, sutirštintas pienas ir šokoladas vis tiek padaro savo), todėl
galima pabandyti su rūgštesniu glaistu (pvz. cukraus pudra-cirtina)
p.p.s.
skoniu primena rytietiškus pyragus / nors iš pradžių atrodo lyg
nedakepęs, nes jaučiasi moliūgas, riešutai, bet taip ir turi būti
p.p.p.s. galima kepti ir keksiukus, tik trumpiau 20-25 min
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą