2016 m. lapkričio 21 d., pirmadienis

polpo marinato / marinuotas aštuonkojis

Vakar mūsų mėgstamiausias prekybcentris iš "m" raidės buvo įtartinai gausus šviežiausių jūros gėrybių, ypač tų, kurios gan retai ten būna. Tai kaipgi praeisi pro šalį? Užtat šiandien vakarienei - aštuonkojis... truputį kitaip nei praeitą kartą... Aštuonkojį išvirėme iš vakaro kaip aprašyta čia. O jau išvirto paruošimui ir pateikimui reikės:

600 g aštuonkojo,
1 nedidielio svogūno,
1 saliero stiebo,
konservuotos paprikos (nebūtinai),
šakelės pomidoriukų,
kuokšo petražolių,
saldžiosios paprikos miltelių,
alyvų aliejaus,
balzamiko,
citrinos,
grūstų pipirų,
druskos.


Aštuonkojį supjaustome gabalėliais, svogūną, salierą, konservuotą papriką sukapojame kuo smulkiau, pomidorus lengvai apkepame keptuvėje ir atvėsiname.
Viską dedame į indą, užpilame aliejaus, balzamiko, citrinos sulčių marinatu, beriame prieskonius ir galiausiai smulkintus žalumynus.
Šalia dedame šakelę apkepintų pomidorų.
Valgome su apskrudinta alyvų aliejuje ciabatta.
Skanaus!

p.s. vasaros sezono metu šiame komplekte puikiai tiks keletas šviežiausių kvepiančių pomidorų.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą