2016 m. lapkričio 25 d., penktadienis

kriaušių, pelėsinio sūrio ir pistacijų krepšeliai

Tai senokai mano gaminamas užkandis, labai paprastas, bet visai neprastas. Reikės tik keleto ingredientų. Tiesa, tešlą galima gaminti patiems, naudoti šaldytą pirktą tešlą arba netgi panaudoti paprastas baltos duonos riekeles (nupjauti plutą, patepti sviestu, pabarstyti sėklomis arba riešutais ir šiek tiek pakočioti, kad išplonėtų). Įdarą taip pat galima improvizuoti, o aš šiandien darysiu tradiciškai:

reikės:
4 lapų bemielės sluoksniuotos tešlos,
2 kietesnių kriaušių (dėjau Conference),
150 g mėlynojo pelėsinio sūrio (dėjau Dor Blu),
saujos išlukštentų sūdytų pistacijų,
grūstų pipirų.


Tešlą supjaustome norimo dydžio gabalėliais jeigu darysime krepšelius ir dedame į keksiukų formeles, arba galima nepjaustyti ir daryti tokį a la pyragą, kurį supjaustysime iškepus.
Jeigu kepame nepjaustytą tešlos gabalą, lengvai apipjaunam jo kraštus, o vidurį subadome šakute, kad neiškiltų - lengvai apipjauti kraštai turi pakilti ir sudaryti tarsi "rėmelį".
Į skardą patiesiame kepimo popierų, dedame tešlą, o ant jos plonomis riekelėmis supjaustytas kriaušes, beriame trupinto sūrio, pasmulkintų pistacijų, grūstų pipirų.
Kepame 200°C orkaitėje apie 12-20 min kol pakils ir iškeps (krepšeliai apskrudo per 12 min, o nepjaustyti tešlos gabalai - per 20 min).
Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą