2016 m. lapkričio 20 d., sekmadienis

baltos duonos pudingas

Nors ne pirmą kartą gaminau šį pudingą, visgi tai keistokas patiekalas, galima sakyti, gaminamas iš likučių. Puikiai tiks sunaudoti pastovėjusiai baltai duonai. Valgantieji jokiu būdu neatspės iš ko jis pagamintas, kaip ir pyragas, kaip ir ne... 
Jeigu nepatiks toks desertas, tai galėtų būti puikus pusryčių patiekalas, priklausys tik nuo cukraus ir priedų.

Reikės:
500 g. baltos duonos,
80-100 g sviesto,
500 ml pieno,
4 kiaušinių,
1 š. cukraus,

pagal poreikį pasirinktinai:
cinamono,
razinų,
kokoso drožlių,
džiovintų vaisių...


Aš turėjau visą kepalą raikytos forminės duonos, o kitokią duoną suraikome storomis riekėmis, užtepame sviestu iš abiejų pusių.
Duoną dedame į stačiakampę formą (bus du arba trys sluoksniai) arba galima "sustatyti" kaip tik sugalvojame, svarbu kad viršuje dar liktų vietos, nes kepant gerokai pakils.
Kiaušinius išplakame su cukrumi ir pienu, plakinį pilame ant duonos, kol viskas gerai susigeria.
Tarp sluoksnių galima dėti razinų, berti cinamono ar dar ką sugalvojame pagal skonį.
Kepame 180°C orkaitėje 40 minučių.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą