2016 m. lapkričio 16 d., trečiadienis

toskaniškas kepenėlių užkandis

Ką čia tokio kitokio sugalvoti su kepenėlėmis, ne paštetą, ne troškinį... tai va šis patiekalas bus toks "per viduriuką". Bandom,

reikės:
500 g vištos kepenėlių,
1 svogūno,
50 g sviesto,
keleto skiltelių česnako, 
5-6 ančiuvių,
peletrūno lapelių (dėjau džiovinto),
petražolių ar kitokio žalumyno,
pipirų,
druskos.


Kepenėles pasiruošiame ir sukapojame gabaliukais.
Svogūną susmulkiname ir lėtai pakepiname svieste, kol suminkštėja, tada beriame smulkintus česnakus, dedame ančiuvius, kad išsileistų, pamaišome.
Sudedame kepenėles ir padidiname ugnį, kepame pamaišant, o pabaigoje suberiame žalumynus ir prieskonius - viso kepenėles kepame 8-10 min - svarbiausia jų neperkepti (turi būti vos vos rožinės).
Dar šiltas kepenėles "tepame" ant orkaitėje paskrudintos ciabatta duonos.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą