Tai labai tradicinis ir visur sutinkamas cukinijų pyrago, dar vadinamo cukinijų duona, receptas. Tai gal nieko naujo čia neparašysiu, nebent tik, kad galima įvairiai varijuoti su priedais - nuo aguonų, sėklų iki džiovintų uogų ir riešutų... pas mus šį kartą - aguonos ir goji uogos. Taigi reikės:
3 kiaušinių,
2 š. cukraus,
100 ml saulėgrąžų aliejaus,
200 g miltų,
1 a.š. kepimo miltelių,
1 a.š. vanilinio cukraus,
3 a.š. cinamono,
žiupsnelio muskato,2 š. aguonų,
2 saujų goji uogų,
pusės citrinos,
4 a.š. cukraus pudros.
Kiaušinius gerai išplakame su cukrumi kol išputoja, po truputį pilame
aliejaus ir vėl gerai išplakame.
Cukinijas sutarkuojame burokine tarka,
nusunkiame, sudedame į tešlą ir išmaišome.
Atskirai sumaišome visus sausus ingredientus:
miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, cinamoną, muskatą.
Po vieną šaukštą sausą masę įmaišome į
kiaušinių masę.
Galiausiai sudedame goji uogas ir
nutarkuotą citrinos žievelę.
Gautą masę dedame formą
(labiausiai tiks duonos forma) ir šauname į 190 °C orkaitę apie 45 min.
Skanaus!
p.s. gardžiausia pyrago dalis - iškepus pyragą truputį atvėsiname ir
„palaistome“ saldžiai rūgštoku glaistu iš sumaišytų su cukraus pudra citrinos sulčių ir likusia
tarkuotos citrinos žievele (glaistas turi būti gana skystas, o vėsdamas sutvirtės ir pabals)
p.p.s. tikrai tai labai drėgnas, minkštas ir saldžiarūgščiai gavus pyragas / valgomas atvėsęs
p.p.s. tikrai tai labai drėgnas, minkštas ir saldžiarūgščiai gavus pyragas / valgomas atvėsęs
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą