2016 m. spalio 31 d., pirmadienis

cukinijų pyragas su goji uogomis, aguonomis ir citrininiu glaistu

Tai labai tradicinis ir visur sutinkamas cukinijų pyrago, dar vadinamo cukinijų duona, receptas. Tai gal nieko naujo čia neparašysiu, nebent tik, kad galima įvairiai varijuoti su priedais - nuo aguonų, sėklų iki džiovintų uogų ir riešutų... pas mus šį kartą - aguonos ir goji uogos. Taigi reikės: 

2 st. tarkuotos cukinijos,
3 kiaušinių,
2 š. cukraus,
100 ml saulėgrąžų aliejaus,
200 g miltų,
1 a.š. kepimo miltelių, 
1 a.š. vanilinio cukraus, 
3 a.š. cinamono,
žiupsnelio muskato,
2 š. aguonų, 
2 saujų goji uogų,
pusės citrinos,
4 a.š. cukraus pudros. 

Kiaušinius gerai išplakame su cukrumi kol išputoja, po truputį pilame aliejaus ir vėl gerai išplakame.
Cukinijas sutarkuojame burokine tarka, nusunkiame, sudedame į tešlą ir išmaišome.
Atskirai sumaišome visus sausus ingredientus: miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, cinamoną, muskatą.
Po vieną šaukštą sausą masę įmaišome į kiaušinių masę.
Galiausiai sudedame goji uogas ir nutarkuotą citrinos žievelę.
Gautą masę dedame formą (labiausiai tiks duonos forma) ir šauname į 190 °C orkaitę apie 45 min.
Skanaus!

p.s. gardžiausia pyrago dalis - iškepus pyragą truputį atvėsiname ir „palaistome“ saldžiai rūgštoku glaistu iš sumaišytų su cukraus pudra citrinos sulčių ir likusia tarkuotos citrinos žievele (glaistas turi būti gana skystas, o vėsdamas sutvirtės ir pabals)

p.p.s. tikrai tai labai drėgnas, minkštas ir saldžiarūgščiai gavus pyragas / valgomas atvėsęs



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą