2025 m. lapkričio 15 d., šeštadienis

vilkešeris su džiovintų baravykų kuskusu

Baisiai gardi ir paprasta šiandien vakarienė.

Reikės:
1 vilkešerio file,
1 v. š. miltų,
juodųjų pipirų,
druskos,

kuskusui:
kuskuso kruopų,
morkos,
svogūno,
saliero stiebo,
česnako,
keleto džiovinto baravyko gabalėlių,
čili pipiro,
petražolių,
alyvų aliejaus,
druskos,

salotoms:
kopūsto,
pomidoro,
trečdalio cukinijos,
gabalėlio poro,
granato sėklų,
žalumynų,
alyvų aliejaus,
citrinos sulčių,
pipirų,
druskos.


Pirmiausiai suruošiame salotas, susmulkiname daržoves, išimame granatų sėklas, atidedame.
Kuskusui pakepiname susmulkintas daržoves, pabaigoje įtarkuojame džiovintą baravyką.
Kuskuso kruopas dubenyje užpilame verdančiu vandeniu, kad apsemtų per centimetrą, sudedame apkeptas daržoves, smulkintas petražoles, ir uždengiame keletui minučių, kad kruopos išbrinktų. 
Vilkešerio file lengvai apvoliojame miltuose ir dedame į keptuvėje įkaitintą alyvų aliejų kepti iš abiejų pusių po kelias minutes. 
Salotas išmaišome su prieskoniais, aliejumi ir citrinos sultimis, dedame į lėkštes, šalia kuskusas ir žuvis.
Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą