Kaip man patinka vieno puodo arba vienos skardos vakarienės, kai suterliojama mažai indų, viskas gaminama viename puode, gana paprastai ir greitai...
Kodėl "greitas"? Nes širdeles gaminti reikia labai trumpai, kaip ir kepenėles, kad nebūtų kietos. Širdelės yra vien tik raumuo, ir kuo jas ilgiau troškinsime, tuo bus kietesnės.
Kodėl "greitas"? Nes širdeles gaminti reikia labai trumpai, kaip ir kepenėles, kad nebūtų kietos. Širdelės yra vien tik raumuo, ir kuo jas ilgiau troškinsime, tuo bus kietesnės.
Reikės:
800 g širdelių,
2 svogūnų,
saliero stiebo,
keleto skiltelių česnako,
5-6 didelių pievagrybių.
3 morkų,
5-6 nemažų bulvių,
pusės cukinijos,
alyvų aliejaus,
2 š. pomidorų pastos,
kelių šaukštų grietinės,
keleto lauro lapų,
raudonos paprikos miltelių,
čiobrelių,
šviežių petražolių,
juodųjų pipirų,
druskos.
Širdeles nuplauname, nuimame gyslas ir pan., nusausiname.
Kadangi viską gaminsime puode storu dugnu, pirmiausiai ant alyvų aliejaus apkepame širdeles, kad gražiai apskrustų, bet ne ilgiau 5-7 minutes, dedame paprikos miltelius ir čiobrelį, apskrudus išimame iš puodo ir atidedame.
Į tą patį puodą dedame svogūnų pusžiedžius, kiek vėliau salierą, česnaką, toliau pievagrybius, morkas, bulves, pilame verdančio vandens, kad apsemtų bulves, dedame druskos, pipirų ir troškiname viską, kol bulvės ir kitos daržovės beveik išverda.
Kai jau bulvės beveik išvirę, atgal sudedame širdeles, šiaudeliais pjaustytą papriką, pomidorų pastą ir grietinę, viską patroškiname dar 5 minutes, turėtų pakakti ir širdelės nepervirti.
Skanaus!


Komentarų nėra:
Rašyti komentarą