Šį penktadienio vakarą... kas gi daugiau - žuvies diena! Kepta skumbrė!
Reikės:
1 skumbrės (išfiliuotos),
1 š. miltų,
1 skumbrės (išfiliuotos),
1 š. miltų,
juodųjų pipirų,
druskos,
pagardui:
1 batato,
trečdalio pankolio,
pusės poro,
keleto česnako skiltelių,
alyvų aliejaus,
sviesto,
druskos,
*pusės balto ridiko,
salotoms:
kopūsto,
keleto salotų lapų,
pomidoro,
pusės granato sėklų,
žalumynų,
cirtinos sulčių,
alyvų aliejaus,
pipirų,
druskos.
Pirmiausiai pasigaminame salotas, susmulkiname kopūsta, salotą, pomidorus ir žalumynus, iškrapštome granato sėklas, tik nededame prieskonių ir padažo, užmaišysime prieš pateikiant.
Pagardui stambiai suraikome batatą, apverdame keletą minučių, kad suminkštėtų, tuomet nupilame vandenį, ir apkepame ant alyvų aliejaus ir sviesto, sudedame stambiai pjaustytą porą, suraikytą pankolį ir česnaką, padruskiname ir pakepame viską kol lengvai suminkštėja.
Baltąjį ridiką supjaustome šiaudeliais ir atidedame.
Skumbrės file lengvai apvoliojame miltuose ir dedame į keptuvę su įkaitintu alyvų aliejumi, kepame iš abiejų pusių po kelias minutes kol gražiai apskrunda.
Į lėkštes dedame batato-poro-pankolio pagardą, šalia dedame ridiko šiaudelius, šalia guldome skumbrę ir dedame salotų, pateikiame su citrinos skiltele.
Skanaus!

Komentarų nėra:
Rašyti komentarą