2025 m. lapkričio 8 d., šeštadienis

vilkešerio ceviche su keptos paprikos padažu ir mango

Ceviche dažniausiai gaminam panašiai, su citrusų sultimis, tačiau šį kartą akis užkliuvo už vieno mėgstamo italų šefo recepto, kur ceviche pateikiama dar ir su paprikos padažu, bandom...

Reikės (2 porcijoms):
1 šviežio vilkešerio,
1 raudonos paprikos,
pusės mango,
1 mėlynojo svogūno,
1 čili pipiro,
1 citrinos sulčių,
2 laimo sulčių,
alyvų aliejaus,
šviežios kalendros,
juodųjų pipirų,
druskos.


Vilkešerio file nuplauname, nusausiname ir supjaustome plonais griežinėliais.
Išspaudžiame cirtiną ir laimą, plonais pusžiedžiais suraikome čili pipirą ir svogūną, pasmulkiname kalendrą, žuvį užpilame citrusų sultimis, dedame svogūną su čili, padruskiname ir sumaišome, kad pasimarinuotų apie pusvalandį.
Papriką apie pusvalandį iškepame orkaitėje, nulupame žievelę (mes turėjome keptos paprikos, jeigu norite paprasčiau, papriką galima kelias minutes blanširuoti verdančiame vandenyje, nusausinti, nulupti ir išvalyti), blenderiu sumalame iki tyrelės.
Mangą supjaustome kubeliais.
Pateikimas: marinatą nuo žuvies nupilame į atskirą indą, žuvį dedame į lėkštes, trintą papriką sumaišome su marinatu ir pilame šalia žuvies, išdėliojame mango kubelius, puošiame kalendros lapeliais.
Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą