2025 m. lapkričio 29 d., šeštadienis

filo tešlos pyragas su varške ir spanguolėmis

Labai įdomus pyragas, jau senokai norėjau jį pabandyti 😊 tai va - bandom!

Reikės:
450 g (pakuotės) filo tešlos,
250 g varškės,
3 kiaušinių,
200 g plakamosios grietinėlės (originale 300 g),
3-4 š. cukraus (originale 100 g),
70 g sviesto,
1 a. š. Madagaskaro vanilės ekstrakto,
spanguolių.


Filo tešlos lakštus atitirpiname, kaip nurodyta ant pakuotės, kiekvieną lakštą patepame išlydytu sviestu ir suvyniojame "kaip armonikėlę", kurią ratu sudedame į sviestu pateptą apvalią kepimo formą - pradedame nuo centro, suvyniojame į "rožytę" ir toliau pateptus ir suvyniotus lakštus "vyniojame" aplink centrą link formos kraštų (turėkite omenyje, kad į tą tešlos "armonikėlę" vėliau reikės supilti varškės masę).
Suvyniotą tešlą pataisome, kad būtų kuo labiau statmena formos dugnui ir tarp tešlos lapelių būtų tarpeliai į kuriuos vėliau bus galima supiti įdaro masę, formą su tešla šauname į 180'C orkaitę kepti 20 min.

Kol tešla kepa, įdarui sumaišome kiaušinius, varškę, grietinėlę, cukrų, vanilę ir blenderiu susmulkiname iki skysto kremo.
Iškeptą filo tešlą išimame iš orkaitės, į tarpus priberiame spanguolių ir supilame varškės masę, kad visi filo tešlos lapelių tarpai kuo geriau užsipildytų kremu, ant viršaus dar beriame spanguolių, viską šauname į 170'C orkaitę kepti dar 35-40 min.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą