Nors kiaulienos paprastai nevalgome, tiksliau - negaminame, tai labai retas svečias mūsų virtuvėje, bet atšalus orams, mėsos norisi daugiau, o šis kiaulienos kepimo būdas mažiausiai "kiauliškas" - mėsa gaunasi minkšta, saldi ir puikiai tiks kokiam šimtui patiekalų nuo nachos ar buritos iki salotų ir sumuštinių...
Tai turbūt pats lengviausias mėsos pagaminimo būdas, taip, reikia laiko, bet mėsą tik įdedi kepti ir už pusdienio išimi... tikrai visada pavyks 😊
Labiausiai taip kepti tiks sprandinė arba mentė (nugarinė perdžiūtų), mėsa turi būti su riebaliuku.
Reikės:
1,5 - 2 kg kiaulienos sprandinės,
1,5 - 2 kg kiaulienos sprandinės,
2 svogūnų,
pusės galvos česnako,
100 ml obuolių acto (tiktų ryžių actas),
alyvų aliejaus,
marinatui:
alyvų aliejaus,
1 a. š. džiovintos kalendros,
1 a. š. kumino,
1 a. š. rūkytos paprikos miltelių,
1 a. š. pankolio sėklų,
1 a. š. grūstų pipirų,
keleto lauro lapų,
2 v. š. druskos.
Mėsą nuplauname, nusausiname ir įtriname alyvų aliejumi iš visų pusių.
Visus prieskonius sumaišome indelyje ir taip pat gerai įtriname mėsą.
Svogūnus supjaustome pusžiedžiais, pasmulkiname česnakus ir jais išklojame kepimo indo dugną, supilame obuolių actą ir ant viršaus guldome mėsą, kad riebesnė dalis būtų viršuje, indą sandariai uždengiame ir dedame į 90-100'C įkaitintą orkaitę kepti 8 valandas.
Iškepusią mėsą "suplėšome" pamaigydami dvejomis šakutėmis, tiesą sakant, ji pati suplyš... galima įmaišyti barbeque padažo, aš įmaišau tų saldžių karamelizuotų svogūnų iš skardos dugno.
Valgome visaip, kaip tik sugalvojame panaudoti (žr. teksto viršuje) - visaip labai saknu.
Skanaus!
p. s. plėšytą kiaulieną reikia kepti minumum 6, bet geriausiai 8-10 valandų iki 90-110'C orkaitėje troškinimo inde su sandariu dangčiu, sandarumas yra labai savarbu, kad būtų sultinga!

Komentarų nėra:
Rašyti komentarą