2021 m. sausio 31 d., sekmadienis

greitos salotos su rūkyta vištiena

Kartais visai smagu gaminti tiesiog iš to, ko turi, ypač kai rezultatas geras gaunasi :)
Turėjau rūkytos vištos, retkarčiais ją užsisakom (turiu tokį kontaktą, paskambini, užsisakai ir priveža penktadieniais, šviežios, ką tik iš rūkyklos, visa patalpa prakvimpa...) pirmą dieną ta rūkyta vištytė būna nerealaus skonio...
Tai va, jos likutį ir panaudosim su tuo, ką turim :)
 
Reikės:
rūkytos vištos,
įvairių salotų lapų,
raudonojo kopūsto,
morkos,
saliero gumbo,
baltojo ridiko,
konservuotų žirnelių,
žalumynų,
pipirų,
druskos,
 
padažui:
1 kivi,
alyvų aliejaus,
citrinos,
grūdėtųjų garstyčių.
 

Tai viską dedame į lėkštes, morką sutarkuojame, saliero gumbą pjaustome šiaudeliais ir paskrudiname keptuvėje, kopūstą ir ridiką pjaustome plonesniais šiaudeliais, vištą gabalėliais.
Padažui susmulkiname, beveik sutriname kivi, pilame aliejaus, citrinos sulčių, grūdėtųjų garstyčių ir šlakstome salotas prieš pateikiant.
Skanaus! 
 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą