2021 m. sausio 25 d., pirmadienis

kalakutas su baklažanais gruziniškai

Reikės:
500 g. kalakuto (krūtinėlės),
1 baklažano,
2 morkų,
saliero gumbo,
1 svogūno,
keleto skiltelių česnako,
saujos džiovintų slyvų,
saujos graikinių riešutų,
aliejaus,
sviesto, 
kuokšto petražolių,
kuokšto kalendros,
tkemali padažo,
lauro lapų,
chimelio shunelio,
kumino,
pipirų,
druskos.
 

Kalakuto gabalėlius (stambius) pamarinuojame chimelio shunelio, kumino, pipirų, druskos ir aliejaus marinatu keletą minučių ir pačirškiname ant sviesto, kad truputį apskrustų, sumetame stambiai pjaustytą baklažaną, svogūną, salierą, morką, česnakus, nesmulkintas džiovintas slyvas, pilame tkemali padažo, dedame lauro lapus, pilame vandens ir viską patroškiname.
Prieš baigiant troškintis sudedame grūstuvėje sutrintus graikinius riešutus, beriame žalumynus.
Skanaus!

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą