Kaip jau rašiau ne kartą, jūros ešerys yra mano viena mėgstamiausių žuvų, o šis apelsinų-morkų padažas pas mus tikrai dažnai gaminamas prie įvarių žuvų.
Taigi mūsų klasikinis patiekalas.
Reikės:
jūros ešerio file,
alyvų aliejaus,
druskos,
jūros ešerio file,
alyvų aliejaus,
druskos,
petražolių,
krapų,
padažui:
1 didelės morkos,
1 st. apelsinų sulčių,
truputį saliero gumbo (nebūtinai),
padažui:
1 didelės morkos,
1 st. apelsinų sulčių,
truputį saliero gumbo (nebūtinai),
skiltelės česnako,
čili pipiro,
1 š. sviesto,
aliejaus.
čili pipiro,
1 š. sviesto,
aliejaus.
Padažui keptuvėje ant aliejaus ir sviesto apkepiname stambiais
griežinėliais supjaustytas morkas ir salierą (jei naudojame), apverčiame ir, kai daržovės apskrunda,
dedame čili pipiro, česnako, pilame apelsinų sultis, pakaitiname kol padažas
sutirštėja.
Ešerio file gabalėlius kepame gerai įkaitusioje keptuvėje aliejuje po 3-4 min puses abi puses.
Į lėkštes dedame padažą, krauname ešerį, beriame žalumynus.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą