sultinio*,
1 didelio svogūno,
2 saliero stiebų,
4 skiltelių česnako,
saujos mažų pomidorų,
200 ml balto vyno,
10 baby aštuonkojų,
10 krevečių,
petražolių,
citrinos,
alyvų aliejaus,
sviesto,
grūstų pipirų,
druskos,
Į didelę gilią keptuvę pilame alyvų aliejaus ir sviesto, beriame susmulkintą svogūną, salierą, česnaką ir lėtai kepame ant mažos ugnies apie 15 minčių, tuomet supilame sausus ryžius (1 porcijai - 1 espresso puodelis ryžių, aš dedu 4 puodelius),
padidiname ugnį ir nuolat maišome, kol ryžiai pradeda gruzdėti,
sproginėti ir pasidaro skaidroki (keletą minučių), tada supilame vyną, alkoholis greitai išgaruos, maišome.
Vynui susigėrus į ryžius, pilame keletą samčių verdančio sultinio, dedame druskos, sudedame pusiau perpjautus pomidoriukus, sumažiname ugnį ir lėtai verdame ryžius vis pildami sultinio ir pamažu leisdami iš ryžių krakmolą,
svarbu, kad ryžiai nepervirtų (15-20 min).
Ryžiams baigiant virti, likus 3-4 minutėms, sudedame nuplautas krevetes ir apvirtus aštuonkojus, krevetės greitai paraudonuos, pamaišome, išjungiame.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą