2021 m. sausio 21 d., ketvirtadienis

jautiena įdarytos kriauklės pomidorų padaže

Senokai turiu spintelėje makaronų-kriauklių, didelių tokių, kur įdaryti reikia.
Kažkada bendradarbė Daiva užfundijo... :) jie vis dar laukia savo eilės...
Šiandien ta diena atėjo, nes turiu virtos jautienos, viriau jautienos kaulų sultinį ir atliko - bus puiki proga panaudoti.
 
Reikės:
pusės pakelio makaronų kriauklių (apie 250 g),
 
įdarui:
virtos jautienos,
1 svogūno,
2 morkų,
2 saliero stiebų,
pusės paprikos,
keleto skiltelių česnako,
čiobrelio,
raudonėlio,
pipirų,
druskos,
čili pipiro,
alyvų aliejaus,
 
padažui:
keleto skiltelių česnako,
400-500 g skardinės konservuotų pomidorų savo sultyse,
 
* tarkuoto sūrio (parmigiano).
 
 
Pirmiausiai paruošiame įdarą: keptuvėje alyvų aliejuje pakepiname smulkintą svogūną, kiek vėliau dedame smulkintą papriką, morkas, salierą, dar vėliau sumetame česnaką ir galiausiai smulkintą mėsą, beriame prieskonius.
Kai įdaras iškepa, jį išimame ir į keptuvę dedame česnako, minutę pamaišome kol apskrunda ir supilame konservuotus pomidorus, viską patroškiname apie 15 min (dapilame pusę ar visą stiklinę vandens).
Makaronus užpilame verdančiu vandeniu ir palaikome 5 min, nukošiame ir kemšame įdaru.
Į kepimo skardą supilame pomidorų padažą ir dėliojame kriaukles su įdaru (padažas turi apsemti du trečdalius kriauklės arba ir daugiau, kepant makaronai sugers skystį), beriame čili griežinėlių.
Dedame į 180oC temperatūros orkaitę ir kepame 30 min, likus 10 min iki kepimo pabaigos, beriame sūrio.
Skanaus!
 
 
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą