2021 m. sausio 15 d., penktadienis

menkė orkaitėje arba fish&chips sveikai

Kadangi nemėgstu fritkinto maisto, šie traškūs orkaitėje kepti menkės gabalėliai yra super idėja.

Reikės:
600-800 g šviežios menkės,
500 g šaldytų žirnelių,
bulvių,
keleto juostelių rūkytos šoninės,
baltos duonos riekės,
1 kiaušinio,
1 š. miltų,
majonezo,
saujos petražolių,
saujos krapų,
keleto raugintų agurkėlių,
alyvų aliejaus,
grūstų pipirų,
druskos.


Bulves supjaustome puselėmis arba, jeigu nedidelės, kepsime nepjaustytas, paprieskoniuojame druska, pipirais, šlakstome aliejumi ir žolelėmis, šauname kepti 220oC orkaitėje 40 min.
Iš sukapotų šoninės juostelių, baltos duonos riekės ir šaukšto aliejaus padarome "trupinius" (viską sukapojame peiliu arba blenderiu).
Menlės gabalėlius pavoliojame miltuose, tuomet dedame į kiaušinio plakinį ir galiausiai į duonos-šoninės trupinių masę - gerai apvoliojame, kad kepant susidarytų traški plutelė.
Menkę guldome į skardą ant kepimo popieriaus ir kepsime 220oC orkaitėje apie 15 min.
Žirnelius išverdame pasūdytame vandenyje, vos keletą minučių.
Padažui sumaišome susmulkintus agurkėlius, žalumynus, majonezą, beriame druskos ir pipirų.
Į lėkštę dedame žirnelius, šalia tupdome bulves, ant viršaus dedame menkę.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą