2018 m. vasario 24 d., šeštadienis

stinta stinta stintapūkis

Šitie maži žuveliokai reikalauja šiek tiek laiko paruošimui, bet kaaaip skanu... kai namai pakvimpa ne tik žuvimi, bet ir agurkais :)
Stintos man skanesnės yra mažesnės, bet su jomis daugiau vargo. Didesnių stintų kilograme gali būti apie trisdešimt-keturiasdešimt, mažesnių - ir šešiasdešimt...

3-4 porcijoms reikės:
1 kg stintų,
1-2 š. extra miltų,
saulėgrąžų aliejaus kepimui,
druskos (nebūtinai),

garnyrui:
4-6 virtų bulvių,
3 raugintų agurkų,
šviežio agurko (nebūtinai),
raudono svogūno,
citrinos sulčių,
krapų,
alyvų aliejaus,
grūdėtųjų garstyčių,
pipirų,
druskos.


Stintas išdarinėjame: nupjauname galvą, perpjauname pilvą, išimame vidurius, gerai išplauname po tekančiu vandeniu, nusausiname.
Pavoliojame miltuose ir dedame į labai gerai įkaitintą aliejų, kepame iš abiejų pusių kol gerai apskrunda - kuo traškesnės, tuo skanesnės (bus maždaug trys keptuvės).
Iškepusias pabarstome druska.

Skaniausios stintos tikrai yra su bulvių-agurkų salotom.
Bulves išverdame su lupena, atvėsiname, supjaustome kubeliais, dedame smulkintus agurkus, krapus.
Svogūną susmulkiname ir nugesiname citrinos sultimis, dedame į salotas, sumaišome su kitais ingredientais.

Stintas valgome karštas, bet skanu bus ir atvėsusios.
Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą