Meksikietiškas maistas pas mus dabar "ant bangos", valgom ir neatsivalgom.
3-4 porcijoms sočiai pavalgyti reikės:
12 taco kukurūzinių paplotėlių (1 pakuotės),
karštam įdarui:
20-30 išlukštentų nevirtų krevečių,
1 paprikos,
1 raudono svogūno,
5 skiltelių česnako,
saldžios paprikos miltelių,
1 a. š. pomidorų pastos,
kelių lašų tabasco,
guacamole padažui:
2 minkštų avokadų,
druskos,
citrinos,
jogurtiniam padažui:
indelio natūralaus jogurto,
saldžios paprikos miltelių,
rūkytos paprikos miltelių,
šviežios kalendros,
šlakelio šviežio alyvų aliejaus,
daržovių įdarui:
kopūsto,
2 pomidorų,
keleto ridikėlių,
kuokšto svogūnų laiškų,
kuokšto petražolių,
kuokšto kalendrų,
šlakelio šviežio alyvų aliejaus,
citrinos sulčių,
druskos.
Pirmiausiai pasiruošiame padažus ir daržovių įdarą.
Sutriname gerai išnokusius minkštus avokadus, dedame druskos ir išspaudžiame citrinos sulčių, arba avokadą tiesiog supjaustome riekelėmis ir apšlakstome citrina.
Jogurtiniam padažui sumaišome grietinę su jogurtu, beriame prieskonius ir įlašiname šlakelį šviežio alyvų aliejaus.
Daržoves ir žoleles įdarui susmulkiname, pašlakstome aliejumi ir citrinos sultimis, išmaišome.
Pagrindiniam įdarui keptuvėje iš eilės pakepiname svogūną ir papriką,
dedame smulkintą česnaką, beriame paprikos miltelius, pomidorų pastą,
šlakelį vandens, tabasco, galiausiai dedame krevetes, viską išmaišome.
Tacos paplotėlius gražiai sustatome į skardą, į juos dedame karštąjį įdarą po kelis šaukštus, bet paplotėliuose turi likti vietos kitiems įdarams, šauname į 125°C orkaitę kepti 10-12 min.
Išėmus iš orkaitės visus pagardus išdėliojame ant stalo.
Skanaujame į karštus tacos kraudami anksčiau pagamintus padažus ir įdarus: dedame prieskoninės žolelės, krauname jogurtinį padažą, ant viršaus
keliauja traškių daržovių salotos, dedam guacamole, vėl prieskonines
žolelės...
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą