2018 m. vasario 18 d., sekmadienis

alyvuogių pyragas

Puikus nuostabus drėgnas pyragas užkandžiui prie vyno ar alaus.

Reikės:
400 ml skardinės juodų alyvuogių be kaulų,
400 ml skardinės žalių alyvuogių be kaulų,
4 kiaušinių,
100 ml pieno,
110 g fermentinio sūrio (ne džiovinto),
1 š. alyvuogių aliejaus,
7 š. miltų (5 tešlai ir 2 pabarstymui),
2 a. š. kepimo miltelių,
druskos.


Į kiaurasamtį nupilame alyvuoges, nuvarviname skystį, apiberiame dviem šaukštais miltų ir pakratome, kad visos alyvuogės pasidengtų miltais.
Inde lengvai išplakame kiaušinius su žiupsneliu druskos, supilame pieną, įsijojame miltus sumaišytus su kepimo milteliais, pilame alyvuogių aliejų, dedame tarkuotą sūrį ir nesmulkintas alyvuoges, viską išmaišome ir paliekame stovėti kambario temperatūroje apie 2 val.
Tešlą dedame į pailgą formą ir šauname į 200°C orkaitę kepti 35 min.
Skanaus!

p.s. prieš išimant pyragą iš formos ir pjaustant, leidžiame visiškai atvėsti kambario temperatūroje

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą