Reikės:
400 ml skardinės juodų alyvuogių be kaulų,
400 ml skardinės žalių alyvuogių be kaulų,
4 kiaušinių,
100 ml pieno,
110 g fermentinio sūrio (ne džiovinto),
1 š. alyvuogių aliejaus,
1 š. alyvuogių aliejaus,
7 š. miltų (5 tešlai ir 2 pabarstymui),
2 a. š. kepimo
miltelių,
druskos.
Į kiaurasamtį nupilame alyvuoges, nuvarviname skystį,
apiberiame dviem šaukštais miltų ir pakratome, kad visos alyvuogės pasidengtų
miltais.
Inde lengvai išplakame kiaušinius su žiupsneliu druskos, supilame pieną, įsijojame miltus sumaišytus su kepimo milteliais, pilame alyvuogių aliejų, dedame tarkuotą
sūrį ir nesmulkintas alyvuoges, viską išmaišome ir paliekame stovėti kambario
temperatūroje apie 2 val.
Tešlą dedame į pailgą formą ir
šauname į 200°C orkaitę kepti
35 min.
Skanaus!
p.s. prieš išimant pyragą iš formos ir pjaustant, leidžiame visiškai atvėsti kambario temperatūroje
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą