2018 m. vasario 15 d., ketvirtadienis

kepta skumbrė

Tiesą sakant, šiandien kepiau vieną skumbrę ir vieną silkę, tiesiog pabandymui ir palyginimui. Niekada nesu kepusi nei šviežios skumbrės, nei šviežios nesūdytos silkės. Nedažnai jų galima rasti nusipirkti, bet šiandien kaip tik buvo. Taigi bandom

reikės:
2 šviežių skumbrių (arba 2 nesūdytų silkių),
aliejaus,
krapų,
citrinos,
grūstų pipirų,
druskos,

garnyrui:
6 bulvių,
aliejaus,
kmynų,
grūstų pipirų,
druskos,

1 balto ridiko,

padažui:
natūralaus jogurto.
garstyčių,
balzamiko,
alyvų aliejaus.


Pirmiausiai išsidarinėjame žuvis: nupjauname galvą, nulupame odą, išimame vidurius, išimame pagrindinį kaulą ir kitus kaulelius.
Su silke bus paprasčiau, jos mėsa gerokai minkštesnė, o skumbrė gana standi, tad gražiai išimti pagrindinį kaulą bus sudėtingiau (todėl skumbrę reikėtų pabandyti kepti su kaulais ir oda), bet šį kartą nuspręsta kepti file.

Į 200°C orkaitę pirmiausiai keliauja nuplautos ir padalintos į ketvirčius bulvės, apvoliotos aliejuje ir prieskoniuose.
Jos keps apie 50 minučių.
Likus kepti 15-20 minučių šauname skardą su ant kepimo popieriaus suguldytomis žuvies puselėmis, prieš tai apglostytomis aliejumi, apibarstytomis druska, pipirais ir krapais bei uždedame keletą citrinos griežinėlių.

Padažo ingredientus sumaišome.
Baltas ridikas garnyrui "supjautomas" bulvių skustuku.
Skanaus!

p.s. skumbrė skanesnė ir be to ji visai be kaulų (silkė turėjo keletą užsilikusių smulkių kauliukų)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą