2018 m. vasario 2 d., penktadienis

pappardelle alla bolognese

Kodėl mano blog'e dar nebuvo pačio tradiciškiausio bolognese makaronų recepto?
Greitai ištaisom šią klaidą :)

6 porcijoms padažo reikės:
500 g maltos jautienos,
2 morkų,
2 svogūnų,
salierų gumbo,
paprikos,
keleto skiltelių česnako,
skardinės konservuotų pomidorų savo sultyse,
3-4 š. pomidorų pastos,
pomidorų sulčių (o geriau - raudono vyno),
keleto lauro lapų,
paprikos miltelių,
čiobrelio,
raudonėlio,
baziliko,
grūstų pipirų,
druskos,
alyvų aliejaus,
parmigiano,
žalumynų (petražolių),

ir, be abejo, šviežių pappardelle makaronų (2 žmonėms reikia 250 g.).


Gilioje keptuvėje aliejuje apkepiname smulkintus svogūnus, dedame smulkintą papriką, salierus ir morkas, kai daržovės suminkštėja, dedame maltą mėsą, beriame prieskonius ir smulkintą česnaką.
Kai mėsa apskrunda, sudedame konservuotus pomidorus ir pastą, išmaišome ir uždengę dangčiu patroškiname apie pusvalandį.
Makaronus išverdame al dente, dedame į padažą ir išmaišome, pateikiame su tarkuotu parmigiano ir žalumynais.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą