Kaip visada, iškepus orkaitėje vištą, pirmiausiai nugraužiame jos kaulelius, o balta mėsa - krūtinėlė lieka. Panaudoti ją galima įvairiai - salotoms, pastoms, tortilijoms... O šį kartą orkaitėje kepsiu apkepą, kuriam (maždaug 4 porcijoms) dar reikės:
pusės vištos krūtinėlės,
250 g penne makaronų,
2 svogūnų,
gabalo moliūgo,
vištienos sultinio (arba sulčių išbėgusių kepant vištą),
5 š. grietinės,
2-3 š. pomidorų padažo,
1 š. garstyčių,
tarkuoto kietojo sūrio,
šlakelio aliejaus,
svogūno laiškų.
Makaronus išverdame maždaug 2/3 nurodyto ant pakuotės laiko, nes vėliau dar troškinsime.
Svogūnus apkepame keptuvėje ant aliejaus kol suminkštėja, dedame stambiai supjaustytą moliūgą ir apkepame kol šiek tiek apskrus, bet neperkepti.
Keptą (arba virtą) vištos krūtinėlę suplėšome gijomis.
Į karščiui atsparius indus sluoksniuojame apkepą: pirmiausiai dedame makaronus, pilame sultinio, kad būtų per 1 cm nuo dugno, ant viršaus dedame svogūnus su moliūgu, tada - sluoksnį plėšytos vištienos.
Ant viršaus dosniai krauname padažo iš sumaišytos grietinės, pomidorų padažo ir garstyčių.
Indą šauname į 180oC orkaitę ir kepame apie 25-30 min, tuomet užtarkuojame sūrio ir dar paskrudiname 5-10 min, kol viskas gražiai apskrunda.
Ištraukus iš orkaitės pabarstome smulkintais svogūnų laiškais.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą