2016 m. spalio 23 d., sekmadienis

idėja pusryčiams arba užkandis su keptu varškės sūriu

Šį užkandį-sumuštinį gaminau pusryčiams (kartais kiaušinienės pabosta), bet, manau, jis puikiai tiktų ir kaip užkandis prie vyno ar alaus. Truputį saldus, truputį aštrus... Taigi reikės:

baltos duonos,
sviesto,
varškės sūrio (riebesnio),
kietesnių obuolių,
adžikos.

Duoną paskrudiname skrudintuvėje ir užtepame sviesto, kol dar ji karšta.
Sūrį apkepame keptuvėje iš abiejų pusių (galima ant arba be sviesto), kol apskrunda.
Galiausiai apkepame storais griežinėliais supjaustytus obuolius, tik atsargiai, kad neištižtų.
Ant sviestu apteptos duonos dedame sūrį, obuolio griežinėlį, o ant viršaus užtepame adžikos.
Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą