Meksikietiškų burritų variacijos pas mus tapo labai mėgstamos. Nors iš esmės jos neperlabiausiai skiriasi, nes pagrindiniai padažai beveik tokie patys, skiriasi tik mėsa. Kadangi turime lėtai keptos jautienos (kaip ją išsikepti yra atskiras receptas), labai puikus jos panaudojimo būdas bus šis receptas. Todėl šiandien reikės:
tortilla paplotėlių,
lėtai keptos jautienos,
1 paprikos,
1 raudono svogūno,
5 skiltelių česnako,
keleto jalapeno pipirų,
skardinės konservuotų kukurūzų,
1 a. š. pomidorų pastos,
keleto lašų tabasco,
saldžios paprikos miltelių,
rūkytos paprikos miltelių,
džiovintos kalendros,
kumino,
padažui:
keleto šaukštų jogurto,
saldžios paprikos miltelių,
rūkytos paprikos miltelių,
šviežios kalendros,
šlakelio šviežio alyvų aliejaus,
daržovių įdarui:
keleto saujų kopūsto,
keleto pomidorų,
keleto agurkų,
kuokšto kalendrų,
šlakelio šviežio alyvų aliejaus,
citrinos sulčių,
druskos,
1 avokado,
druskos,
citrinos.
Pasiruošiame įdarus.
Padažui sumaišome jogurtą, prieskonius ir įlašiname šlakelį šviežio alyvų aliejaus.
Kitame inde susmulkiname daržoves, pašlakstome aliejumi ir citrinos sultimis, išmaišome.
Avokadą supjaustme, užberiame druskos ir išspaudžiame citrinos sulčių.
Pagrindiniam įdarui keptuvėje pakepiname svogūną ir papriką, dedame smulkintą česnaką, beriame prieskonius, pomidorų pastą, tabasco, dedame jautieną, galiausiai sudedame jalapeno pipirus ir konservuotus kukurūzus, viską išmaišome.
Į pašildytą tortilla lakštą dedame įdarus, daržoves, padažus ir perlenkiame arba susukame.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą