2016 m. spalio 13 d., ketvirtadienis

jautienos išpjovos steikas

Vėl gaminsime jautieną. Šį kartą iš pačios minkščiausios jaučio dalies - išpjovos.

Reikės:
500 g jautienos išpjovos,
garstyčių,
balzamiko,
rozmarino,
juodų grūstų pipirų,
šalto spaudimo alyvų aliejaus,
keleto skiltelių česnako,
gabalėlio sviesto,
druskos, 

salotoms:
įvairių salotų mišinio,
saujos kopūsto,
agurko,
mėlynojo svogūno,
šlakelio aliejaus,
balzamiko,
druskos,   
parmigiano sūrio,

saldžios bulvės.



Mėsą vos kelioms minutėms pamarinuojame: sumaišome garstyčias, balzamiką, aliejų, pipirus ir rozmariną, aptepame mišiniu mėsą, kad pasimarinuotų kol pasiruošime garnyrą.

Salotų ingredientus susmulkiname ir sumaišome, ant viršaus tarkuojame parmigiano sūrio.
Saldžiąją bulvę supjaustome ir apkepiname aliejuje (laikome šiltai, kad neatvėstų).

Keptuvėje labai gerai įkaitiname šlakelį aliejaus ir apkepame steiką (visą gabalą) iš abiejų pusių po 3 min (iš viso 6 min) abi puses, kartu įmetame traiškytus česnakus, ant viršaus barstome juodųjų pipirų ir rozmarino.
Kadangi šį kartą kepėme labai storą steiko gabalą, teko pakepti šiek tiek ilgiau, nes viduje mėsa dar buvo per žalia, t.y. kepėme kol vidinė mėsos temperatūra pasiekė 56°C.
Baigus kepti išimame steiką iš keptuvės ir uždedame gabalėlį sviesto, kuris ištirpsta kol mėsa ilsisi (jokiu būdu nepjaustome iš karto, paliekame apie 10 minučių atvėsti), o prieš pateikiant pabarstome druska ir supjaustome.
Skanaus!


p.s. kaip pasakė mano vyras, mėsa tirpsta burnoje lyg sūrelis...


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą