2016 m. spalio 14 d., penktadienis

krevetės graikiškai: pomidoruose su feta sūriu

Šiandien vakarienei senokai gamintos krevetės pagal naują receptą. Šio patiekalo užteks dviems asmenims sočiai vakarienei, arba keturiems - karštam užkandžiui. Dar galiu iš karto pasakyti, kad galima gaminti truputį "skystesnį" variantą puode, būtų tokia a la sriuba pilama su samčiu. Ir dar nepakenktų truputis aštrumo - nors aš į patiekalą nieko aštraus nedėjau, valgėme su trupučiu harissos

Taigi, reikės:
20-30 išlukštentų krevečių,
1 svogūno,
1 saliero stiebo (nebūtinai),
keleto česnako skiltelių,
400 g konservuotų pomidorų,

3 š. pomidorų pastos,
250 g feta sūrio,
saujos petražolių,
laiškinių svogūnų,

alyvuogių aliejaus,
½ citrinos sulčių,
raudonėlio,
grūstų pipirų,
druskos.



Pirmiausiai aliejuje pakepiname smulkintus svogūnus, salierus ir česnakus, tada dedame konservuotus pomidorus, pomidorų pastą, raudonėlį, pipirus, druską ir patroškiname viską apie 10 min.
Dedame krevetes, pamaišome ir palaukiame keletą minučių kol jos paraudonuoja.
Tada dedame feta sūrį, uždengiame dangtį ir patroškiname dar keletą minučių, kol sūris aptirps.
Pabaigoje beriame žalumynus, išspaudžiame citrinos.
Skanaus!   

p.s. skanaujame su ciabatta arba baguette, mirkant ją į padažą ir užkandant krevete…

p.p.s. dar gardžiau būtų paskutiniame etape viską sudėti į mažesnius karščiui atsparius indelius ir, įdėjus feta sūrį, šauti į 200oC orkaitę maždaug 5-10 min, kol sūris sušils











Komentarų nėra:

Rašyti komentarą