Šiandien vakarienei jautiena, gana greitai pagaminama. Paskutiniu metu daug "steikavom", o čia bus pilnai iškeptos jautienos variantas. Naudosime jautienos nugarinę, o dar reikės:
600 g jautienos nugarinės,
keleto šakelių rozmarino,
keleto skiltelių česnako,
pusės paprikos,
1 svogūno,
gabalėlio moliūgo,
1 skardinės konservuotų pomidorų,
keleto š. pomidorų pastos,
baziliko,
grūstų pipirų,
druskos,
salotoms:
sultenių lapų,
2-3 š. konservuotų baltųjų pupelių,
keleto saulėje džiovintų pomidorų aliejuje,
mėlynojo svogūno,
šlakelio alyvų aliejaus,
balzamiko,
garnyrui:
250 g pennette makaronų,
tarkuoto parmigiano sūrio.
Jautieną supjaustome plonomis maždaug 0,7 cm pločio juostelėmis ir apkepame keptuvėje ant alyvų aliejaus su rozmarinais ir nesmulkintais česnakais maždaug po 2 min abi puses.
Išimame mėsą.
Keptuvėje iš eilės pakepiname supjaustytą papriką, svogūną, moliūgą, jiems suminkštėjus suverčiame pomidorus ir pomidorų pastą.
Galiausiai atgal į keptuvę dedame jautieną ir patroškiname padaže apie 10 min ant silpnos ugnies.
Pabaigoje dedame druskos, pipiro, baziliko.
Makaronus išverdame pagal instrukciją ant pakuotės, įdėjus į lėkštę užtarkuojame parmigiano.
Salotų ingredientus sumaišome, svogūną susmulkiname, šlakstome aliejaus ir baziliko.
Skanaus!
Gavosi vakar labai skani vakarienė. Norėjau padėkoti už pasidalintą receptą. Ačiū Jums :) Būtinai pakartosime ir ateityje.
AtsakytiPanaikintiPuiku! Skanaus!
Panaikinti