Toliau eksperimentuoju slyvų pyrago tema. Čia dar
vienas (gal jau paskutinis šį sezoną) slyvų pyrago receptas. Šis
pyragas yra ne tik be kiaušinių, bet ir beveik be miltų, o tai reiškia – ir be
glitimo. Na, čia jau skonio reikalas – dėti standartinius miltus
(kvietinius, su glitimu), ar juos pakeisti avižiniais arba ryžių
miltais. Kadangi šį pyragą kepiau mamai, tai pasirinkau pastarąjį
variantą – ji „nevalgo“ glitimo. Taigi šiam paprastam pyragui reikės:
daug slyvų,
350 ml avižų arba ryžių miltų (arba kvietinių),
150 ml kokoso drožlių,
6 š. rudojo cukraus,
2 š. aguonų,
200 g sviesto.
Visus birius produktus sumaišome, dedame minkštą arba ištirpintą sviestą – gaunasi biri masė.
Į
formos dugną dedame pusę iškauluotų ir perpjautų pusiau slyvų luobele į
apačią, ant viršaus beriame pusę birios masės, išlyginame ir vėl viską
kartojame – dedame antrą sluoksnį.
Kepame 180oC orkaitėje apie 45 min.
Iškeptą
ir pravėsusį pyragą atsargiai išverčiame, kad slyvos atsidurtų pyrago viršuje,
o skanaujame, kaip visada, su vaniliniais ledais.
Skanaus!
p.s.
birius produktus galima improvizuoti – vietoje miltų ir kokoso galima
berti manų kruopų ar avižinių dribsnių, įvairių sėklų arba smulkintų
riešutų, nepamaišytų ir cinamonas ar į tešlą įtarkuotas šokoladas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą