2016 m. rugsėjo 28 d., trečiadienis

slyvų pyragas kitaip. dublis III

Toliau eksperimentuoju slyvų pyrago tema. Čia dar vienas (gal jau paskutinis šį sezoną) slyvų pyrago receptas. Šis pyragas yra ne tik be kiaušinių, bet ir beveik be miltų, o tai reiškia – ir be glitimo. Na, čia jau skonio reikalas – dėti standartinius miltus (kvietinius, su glitimu), ar juos pakeisti avižiniais arba ryžių miltais. Kadangi šį pyragą kepiau mamai, tai pasirinkau pastarąjį variantą – ji „nevalgo“ glitimo. Taigi šiam paprastam pyragui reikės:

daug slyvų,
350 ml avižų arba ryžių miltų (arba kvietinių),
150 ml kokoso drožlių,
6 š. rudojo cukraus,
2 š. aguonų,
200 g sviesto.  


Visus birius produktus sumaišome, dedame minkštą arba ištirpintą sviestą – gaunasi biri masė.
Į formos dugną dedame pusę iškauluotų ir perpjautų pusiau slyvų luobele į apačią, ant viršaus beriame pusę birios masės, išlyginame ir vėl viską kartojame – dedame antrą sluoksnį.
Kepame 180oC orkaitėje apie 45 min.
Iškeptą ir pravėsusį pyragą atsargiai išverčiame, kad slyvos atsidurtų pyrago viršuje, o skanaujame, kaip visada, su vaniliniais ledais.
Skanaus!

p.s. birius produktus galima improvizuoti – vietoje miltų ir kokoso galima berti manų kruopų ar avižinių dribsnių, įvairių sėklų arba smulkintų riešutų, nepamaišytų ir cinamonas ar į tešlą įtarkuotas šokoladas




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą