Pilni namai cukinijų, vis mąstau ką su jomis daryti. Radau keletą panašių nesaldaus pyrago-apkepo receptų. Šį kartą dėsiu tai, ką turiu šaldytuve - varškę ir mozzarella sūrį, bet kitą kartą pabandyčiau su rūkytu varškės sūriu arba feta. Dar galima dėti pakepintos šoninės ir česnako, bet šiandien mano pyragas bus gerokai švelnesnio skonio,
reikės:
1 kg cukinijų (dėjau vieną nemažą cukiniją),
2 svogūnų,
150 g miltų,
5 kiaušinių,
80 ml saulėgrąžų aliejaus,
320 g varškės,
150 g mozzarella sūrio,
saujos parmigiano sūrio,
saujelės krapų,
grūstų pipirų,
druskos.
Keptuvėje šlakelyje
aliejaus apkepiname susmulkintus svogūnus.
Cukiniją sutarkuojame
šiaudeliais (galima ir burokine tarka, bet skaniau šiaudeliais), suberiame miltus,
druską, pipirus ir išmaišome.
Kiaušinius su aliejumi
išplakame (tik tiek, kad gerai persimaišytų), supilame ant cukinijų ir vėl
išmaišome.
Į masę sudedame kepintus
svogūnus, sutrupiname mozzarella sūrį, varškę, smulkintus krapus
ir viską išmaišome.
Masę krečiame į formą (masės
turi būti 3-4 cm sluoksnis), ant viršaus dar pabarstome sauja parmigiano.
Šauname į 180 °C orkaitę
ir kepame apie 45 min.
Skanaus!
p.s. skaniausia su tzatziki arba
tiesiog jogurto-žalumynų padažu
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą