2016 m. rugsėjo 7 d., trečiadienis

cukinijų apkepas su varške ir mozzarella

Pilni namai cukinijų, vis mąstau ką su jomis daryti. Radau keletą panašių nesaldaus pyrago-apkepo receptų. Šį kartą dėsiu tai, ką turiu šaldytuve - varškę ir mozzarella sūrį, bet kitą kartą pabandyčiau su rūkytu varškės sūriu arba feta. Dar galima dėti pakepintos šoninės ir česnako, bet šiandien mano pyragas bus gerokai švelnesnio skonio,

reikės:
1 kg cukinijų (dėjau vieną nemažą cukiniją),
2 svogūnų,
150 g miltų,
5 kiaušinių,
80 ml saulėgrąžų aliejaus, 
320 g varškės, 
150 g mozzarella sūrio,
saujos parmigiano sūrio,
saujelės krapų,
grūstų pipirų,
druskos.


Keptuvėje šlakelyje aliejaus apkepiname susmulkintus svogūnus.
Cukiniją sutarkuojame šiaudeliais (galima ir burokine tarka, bet skaniau šiaudeliais), suberiame miltus, druską, pipirus ir išmaišome.
Kiaušinius su aliejumi išplakame (tik tiek, kad gerai persimaišytų), supilame ant cukinijų ir vėl išmaišome.
Į masę sudedame kepintus svogūnus, sutrupiname mozzarella sūrį, varškę, smulkintus krapus ir viską išmaišome.
Masę krečiame į formą (masės turi būti 3-4 cm sluoksnis), ant viršaus dar pabarstome sauja  parmigiano.
Šauname į 180 °C orkaitę ir kepame apie 45 min.
Skanaus!

p.s. skaniausia su tzatziki arba tiesiog jogurto-žalumynų padažu



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą