Šiandien gaminsiu labai
paprastas lietuviškas salotas su varškės sūriu. Turiu didelį gardų kaimišką
baltą varškės sūrį (jis net gelsvas, nes riebus), kurį jau pabodo valgyti su
obuoliene arba slyvų uogiene. Tik supjaustytą sūrį apkepsiu ant sviesto - bus beveik
karštas patiekalas. Taigi šiandien
reikės:
1 varškės sūrio,
saujos smulkinto kopūsto.
saujos smulkinto kopūsto.
1 agurko,
2 pomidorų,
1 mažo svogūno,
moliūgo,
paprikos miltelių,
petražolių,
saulėgrąžų,
kmynų,
linų sėmenų,
sviesto,
alyvų aliejaus,
druskos,
užpilui:
1 š. medaus,
1 š. grūdėtųjų garstyčių,
4-6 š. alyvų aliejaus,
½ citrinos,
druskos.
Salotas gaminame porcijomis ir viską krauname tiesiai į lėkštes – kiek žmonių, tiek porcijų.
Į lėkštę dedame saują smulkinto kopūsto, nuluptą ir griežinėliais supjaustytą agurką, pasmulkintą pomidorą, svogūną.
Užpilui gerai išmaišome medų su garstyčiomis, pilame aliejų, spaudžiame citrinos sultis.
Keptuvėje
šlakelyje aliejaus apkepiname stambiai supjaustytą moliūgą (svarbu, kad
neištižtų, bet apskrustų), išėmus iš keptuvės jį barstome druska,
paprikos milteliais ir smulkintomis petražolėmis.
Galiausiai ant sviesto apskrudiname riekelėmis supjaustytą varškės sūrį.
Kitoje keptuvėje keletą minučių paskrudiname saulėgrąžas, linų sėmenis ir kmynus, kol viskas užkvips.
Į paruoštas lėkštes ant daržovių krauname moliūgą, keptą sūrį, užpilame padažą ir barstome pakepintu sėklų mišiniu.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą