Labai retai (kažkodėl) gaminamas, bet labai mėgstamas, paprastas, sotus ir maistingas patieklas, kuriam
reikės:
1 k g kepenėlių (ančiukų ar kalakutienos, tiks ir vištienos),
2 svogūnų
2 saliero stiebų,
2 morkų,
keleto pievagrybių,
cukinijos (nebūtinai),
keleto šaukštų grietinės,
2 š. dižono garstyčių,
2 š. pomidorų pastos,
aliejaus,
sviesto,
kmynų,
čiobrelių,
grūstų pipirų,
druskos.
Pirmiausiai
keptuvėje ant aliejaus ir sviesto patroškiname susmulkintus svogūnus ir
salierus, tada dedame morkas, pievagrybius, viską dar lengvai patroškiname.
Dedame paruoštas kepenėles (turi būti išimtos visos sausgyslės ir plėvės, nuplautos ir nusausintos) ir
padidiname ugnį, truputį
apkepus beriame prieskonius, garstyčias, pomidorų pastą, o prieš
pabaigą dedame smulkiai supjaustytą cukiniją, grietinę.
Kepenėles sudėjus viso kepame ne daugiau 10 min,
jos dar turi būti truputį rožinės spalvos, neperkeptos.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą