2016 m. rugsėjo 5 d., pirmadienis

troškintos kepenėles

Labai retai (kažkodėl) gaminamas, bet labai mėgstamas, paprastas, sotus ir maistingas patieklas, kuriam
 
reikės:
1 k g kepenėlių (ančiukų ar kalakutienos, tiks ir vištienos),
2 svogūnų
2 saliero stiebų,
2 morkų,
keleto pievagrybių,
cukinijos (nebūtinai),
keleto šaukštų grietinės,
2 š. dižono garstyčių,
2 š. pomidorų pastos,
aliejaus,
sviesto,
kmynų,
čiobrelių,
grūstų pipirų,
druskos.


Pirmiausiai keptuvėje ant aliejaus ir sviesto patroškiname susmulkintus svogūnus ir salierus, tada dedame morkas, pievagrybius, viską dar lengvai patroškiname.
Dedame paruoštas kepenėles (turi būti išimtos visos sausgyslės ir plėvės, nuplautos ir nusausintos) ir
padidiname ugnį, truputį apkepus beriame prieskonius, garstyčias, pomidorų pastą, o prieš pabaigą dedame smulkiai supjaustytą cukiniją, grietinę.
Kepenėles sudėjus viso kepame ne daugiau 10 min, jos dar turi būti truputį rožinės spalvos, neperkeptos.
Skanaus!

p.s. tiks su bulvių koše arba grikiais, o šį kartą su pakepintomis bulvytėmis


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą