2016 m. rugsėjo 15 d., ketvirtadienis

slyvų pyragas su graikinių riešutų karamele. dublis II

Kadangi šiemet baisiai gausus slyvų sezonas, ir vėl iš kaimo atkeliavo dėžė gražiausių slyvų, tęsiu tobuliausio slyvų pyrago paieškas. Mano praeitą kartą keptas pyragas (dublis I), kaip dabar supratau, buvo pats populiariausias internete slyvų pyrago receptas, nes šiandien ieškojau internete kitokio – originalesnio recepto ir baisiai nustebau, kad nėra - beveik visi slyvų pyragų receptai yra vienodi ir tokie patys kaip mano pirmasis (nežymiai skiriasi tik proporcijos).
Bet... pagaliau radau kažką naujo ir įdomaus. Ir tik prieš pat kepant šį pasigedau, kad recepte visai nėra kiaušinių... na ką, bandysim be kiaušinių.Taigi, vėl bandom slyvų pyragą: 

reikės:
180 g varškės,
200 g miltų,
2 š. cukraus,
1 a.š. vanilinio cukraus,
1 a.š. kepimo miltelių.
150 ml saulėgrąžų aliejaus,
žiupsnelio druskos,

įdarui:
slyvų (kietesnių),
2 š. džiūvėsėlių,

karamelei:
80 g sviesto,
6 š. cukraus,
150 g graikinių riešutų.


Tešlai skirtus sausus produktus sumaišome, tik atskirai sumaišome miltus su kepimo milteliais ir įsijojame į masę, galiausiai supilame aliejų.
Tešla gaunasi biri, ją suverčiame į formą.
Tešlą pabarstome džiuvėsėliais ir ant jų išdėliojame perpjautas pusiau slyvas luobele į apačią, kad neliktų tarpelių.

Karamelei keptuvėje ištirpiname cukrų iki vientisos rudos masės, sudedame sviestą - jis greit ištirps, galiausiai suberiame smulkintus riešutus, šiek tiek pakepiname ir užpilame padažą ant slyvų.
Kepame 180oC orkaitėje apie 45 min.
Skanaus!

p.s. valgome su vaniliniais ledais

p.p.s. tiesą sakant, čia jau yra slyvų pyragas dublis III (neskelbto dublio II patobulinta versija), tikrai puikus ir vertas dėmesio - minkštas purus varškės padas ir rūgštokos slyvos puikiai derėjo su traškiais karamelizuotais riešutais... mhmm...


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą