Kadangi
šiemet baisiai gausus slyvų sezonas, ir vėl iš kaimo atkeliavo dėžė
gražiausių slyvų, tęsiu tobuliausio slyvų pyrago paieškas. Mano praeitą
kartą keptas pyragas (dublis I), kaip dabar supratau, buvo pats
populiariausias internete slyvų pyrago receptas, nes
šiandien ieškojau internete kitokio – originalesnio recepto ir baisiai
nustebau, kad nėra - beveik visi slyvų pyragų receptai yra vienodi ir tokie
patys kaip mano pirmasis (nežymiai skiriasi tik proporcijos).
Bet...
pagaliau radau kažką naujo ir įdomaus. Ir tik prieš pat kepant šį
pasigedau, kad recepte visai nėra kiaušinių... na ką, bandysim be
kiaušinių.Taigi, vėl bandom slyvų pyragą:
reikės:
180 g varškės,
200 g miltų,
2 š. cukraus,
1 a.š. vanilinio cukraus,
200 g miltų,
2 š. cukraus,
1 a.š. vanilinio cukraus,
1 a.š. kepimo miltelių.
150 ml saulėgrąžų aliejaus,
žiupsnelio druskos,
150 ml saulėgrąžų aliejaus,
žiupsnelio druskos,
įdarui:
slyvų (kietesnių),
2 š. džiūvėsėlių,
2 š. džiūvėsėlių,
karamelei:
80 g sviesto,
6 š. cukraus,
150 g graikinių riešutų.
6 š. cukraus,
150 g graikinių riešutų.
Tešlai
skirtus sausus produktus sumaišome, tik atskirai
sumaišome miltus su kepimo milteliais ir įsijojame į masę, galiausiai
supilame aliejų.
Tešla gaunasi biri, ją suverčiame į formą.
Tešlą pabarstome džiuvėsėliais ir ant jų išdėliojame perpjautas pusiau slyvas luobele į apačią, kad neliktų tarpelių.
Karamelei keptuvėje ištirpiname cukrų iki vientisos rudos masės, sudedame sviestą - jis greit ištirps, galiausiai suberiame smulkintus riešutus, šiek tiek pakepiname ir užpilame padažą ant slyvų.
Kepame 180oC orkaitėje apie 45 min.
Skanaus!
p.s. valgome su vaniliniais ledais
p.p.s. tiesą sakant, čia jau yra slyvų pyragas dublis III (neskelbto dublio II patobulinta versija), tikrai puikus ir vertas dėmesio - minkštas purus varškės padas ir rūgštokos slyvos puikiai derėjo su traškiais karamelizuotais riešutais... mhmm...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą