2016 m. rugsėjo 22 d., ketvirtadienis

keptos duonos ir pupelių mišrainė

Šita mišrainė tikrai yra lietuviška klasika, beveik kaip kokia „naminė (balta) mišrainė“ ar „pikantiškos salotos“. Ir nieko čia naujo neišgimdysi. Tiesiog retkarčiais, kokį kartą per metus visai jos užsimanau. Todėl jau vakar išsiviriau iš ryto užmerktas pupeles, o šiandien reikės:

juodos duonos,
virtų pupelių,
fermentinio sūrio,
keleto česnako skiltelių,
keleto obuolių,
majonezo,
žalumynų (krapų ar petražolių),
grūstų pipirų,
druskos.

Suraikytą juodą duoną (galima ir su grūdais) pakepiname keptuvėje kol gražiai apskrunda, nusausiname ant servietėlės, įtriname česnaku.
Pupeles pamerkiame šaltam vandeny kokiam pusdieniui, o paskui išverdame apie 50 min, bet svarbu ragauti, kad nepervirtų.
Atvėsusią duoną supjaustome kubeliais, dedame atvėsusias pupeles, kubeliais supjaustome sūrį, obuolius, susmulkiname česnaką, dedame majonezą ir viską sumaišome.
Puošiame žalumynais.
Skanaus!

p.s. vietoje obuolių galima dėti agurkų (tik reikėtų nulupti ir išimti sėklas)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą