Šita mišrainė tikrai yra lietuviška klasika, beveik
kaip kokia „naminė (balta) mišrainė“ ar „pikantiškos salotos“. Ir nieko
čia naujo neišgimdysi. Tiesiog retkarčiais, kokį kartą per metus
visai jos užsimanau. Todėl jau vakar išsiviriau iš ryto užmerktas
pupeles, o šiandien reikės:
virtų pupelių,
fermentinio sūrio,
keleto česnako skiltelių,
keleto obuolių,
majonezo,
žalumynų (krapų ar petražolių),
grūstų pipirų,
druskos.
Suraikytą juodą duoną (galima ir su grūdais) pakepiname keptuvėje kol gražiai apskrunda, nusausiname ant servietėlės, įtriname česnaku.
Pupeles pamerkiame šaltam vandeny kokiam pusdieniui, o paskui išverdame apie 50 min, bet svarbu ragauti, kad nepervirtų.
Atvėsusią
duoną supjaustome kubeliais, dedame atvėsusias pupeles, kubeliais
supjaustome sūrį, obuolius, susmulkiname česnaką, dedame majonezą ir
viską sumaišome.
Puošiame žalumynais.
Skanaus!
p.s. vietoje obuolių galima dėti agurkų (tik reikėtų nulupti ir išimti sėklas)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą