Šį kartą vėl steikas. Be abejo, pats steikas kepamas labai panašiai arba taip pat, skirsis tik jo pateikimas ir garnyrai. Taigi šį kartą mūsų steikui reikės:
2 vnt. po 250 g. brandintos jautienos steiko,
šalto spaudimo alyvų aliejaus,
gabalėlio sviesto,
keleto skiltelių česnako,
juodų grūstų pipirų,
rozmarino,
druskos,
garnyrui I:
morkos,
svogūno,
moliūgo,
paprikos miltelių,
aliejaus,
druskos,
garnyrui II:
2 pomidorų,
parmigiano sūrio,
pesto padažo.
Pirmiausiai pasigaminame pirmąjį garnyrą, susmulkiname daržoves, šlakelyje alyvų aliejaus apkepiname svogūną, morką, kiek vėliau dedame moliūgą, barstome paprika ir druska.
Keptuvėje labai gerai įkaitiname šlakelį aliejaus ir apkepame steikus iš abiejų pusių po 3 min (iš viso 6 min) abi puses, kartu įmetame česnakus, ant
viršaus barstome juodųjų pipirų ir rozmarino.
Baigus kepti išimame iš keptuvės ir uždedame gabalėlį sviesto, kuris
ištirpsta kol mėsa ilsisi (jokiu būdu nepjaustome iš karto, paliekame
apie 10 minučių atvėsti).
Kol mėsa ilsisi, kitoje keptuvėje iš abiejų pusių apkepame pusiau perpjautą pomidorą, užtepame pesto padažo (šį kartą pirkto, bet galima pasigaminti patiems) ir užtarkuojame parmigiano sūrio.
Viską dedame į lėkštes, mėsą pabarstome druska ir pjaustome prieš patiekiant.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą