2022 m. spalio 30 d., sekmadienis

keptas aštuonkojis ispaniškai

Nežinau kodėl senokai gaminom aštuonkojį... Jėėėtau koks gėris...
 
4 porcijoms reikės:
1,2 kg aštuonkojo,
saliero stiebo,
keleto skiltelių česnako,
keleto lauro lapų,
pusės citrinos,
keleto pipirų grūdelių,
druskos,
 
padažui:
1 šalotinio svogūno,
1 skiltelės česnako,
pusės saliero stiebo,
1 š. kaparėlių, 
petražolių,
citrinos sulčių,
alyvų aliejaus,
 
bulvėms:
8 bulvių,
gabalėlio chorizo dešros,
keleto skiltelių česnako,
nykščio dydžio imbiero,
saldžios paprikos miltelių,
rūkytos paprikos miltelių, 
alyvų aliejaus,
sviesto,
petražolių,
druskos,
 
* salotų lapų mikso.
 

Aštuonkojį verdame pagal tą pačią schemą kaip visada: į puodą su vandeniu dedame pasmulkintą salierą, česnako skilteles, lauro lapus, pasmulkintą citriną, pipirus, druską, užvirus vandeniui aštuonkojį laikant už galvos tris kartus panardiname į puodą ir ištraukiame, kad čiuptuvai gražiai susiraitytų, ir, atseit, taip aštuonkojis nebus guminis.
Verdame apie 35 minutes, išjungiame ugnį ir paliekame apie 2 valandas pastovėti tame karštame sultinyje.
 
Padažui kuo smulkiausiai supjaustome šalotinį svogūną, salierą, česnaką, petražoles, viską sumaišome su citrinos sultimis, alyvų aliejumi ir kaparėliais.
 
Bulves išverdame su lupena, atvėsusias nulupame, perpjauname per pusę ir pačirškiname keptuvėje ant alyvų aliejaus ir sviesto, pabaigoje beriame smulkintą česnaką, imbierą, prieskonius, kubeliais susmulkintą chorizo, viską permaišome, pabaigoje beriame susmulkintų petražolių.

Aštuonkojį pjauname nuo centro po vieną arba po du čiuptuvus, apkepame keptuvėje arba griliuje.
 
Į lėkštes dedame salotų lapus, ant jų guldome bulves su visu jų pagardu, ant viršaus dedame aštuonkojo čiuptuvus, šlakstome padažu.
Skanaus!  
 
 
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą