2022 m. spalio 19 d., trečiadienis

kaip pasigaminti kario pastą arba karis su vištiena

Nesam kario mėgėjai, bet dėl įvairovės retkarčiais gaminame ir šiame bloge jau buvo keletas kario receptų. 
Šį kartą nuoseklus receptas apie kario pastos gamybą, jeigu nenorime naudoti jokių "pirktinių" pastų ar mišinių.  
O kai jau pasigamini pastą, ją gali panaudoti su kuo tik nori...
 
Reikės:
vištienos file arba kulšelių mėsos,
2 morkų,
saliero,
svogūno,
keleto bulvių,
geros saujos špinatų,
keleto šaukštų graikiško jogurto arba grietinės,
* ryžių,

kario pastai:
4 skiltelių česnako,
gabalėlio imbiero (nykščio dydžio),
1 š. pomidorų tyrės,
3 š. kalendros sėklų,
2 š. kumino,
1 š. garstyčių sėklų arba grūdėtųjų garstyčių,
1 a. š. pankolio sėklų,
1 a. š. ciberžolės (turmeric),
1 a. š. cinamono,
1 a. š. paprikos miltelių,
1-2 džiovintų čili pipirų,
1 a. š. juodųjų pipirų grūdelių,
1 a. š. druskos,
4 š. balto vyno acto,
saulėgrąžų aliejaus (kad gautųsi pastos konsistencija).
 
 
Visas sėklas ir pipirų grūdelius truputį pašildome keptuvėje, kol išskleis aromatus, tuomet viską supilame į grūstuvę, dedame maltus prieskonius ir viską sugrūdame (arba sublenderiuojame), dedame susmulkintus ar sutrintus česnakus ir imbierą, pomidorų tyrę, vyno actą, druską, viską gerai išmaišome ir pilame aliejaus, kad prieskoniai susijungtų į vientisą ir gautųsi gera konsistencija.
Gautą kario pastą galima supiltį į indą, užpilti aliejaus sluoksniu ir laikyti sandariai uždengtą šaldytuve iki savaitės laiko.
 
Kadangi mes gaminame iš karto, keptuvėje apkepiname vištienos gabalėlius, sudedame paruoštą kario pastą, viską pamaišome, dar šiek tiek pakepiname, sudedame stambiai pjaustytas šaknines daržoves, įpilame šiek tiek vandens, dedame graikiško jogurto arba grietinės ir viską patroškiname apie 20 minučių.
Prieš išjungiant sudedame špinatus, pamaišome.
Valgome su ryžiais, puošiame kalendra ir spaudžiame citrinos sulčių.
Skanaus!

 
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą