2022 m. lapkričio 2 d., trečiadienis

dviejų sluoksnių kriaušių pyragas su laimo rūgštele

Paskutinis kriaušių pyragas, nes tos kriaušės, kurios nesupuvo, suminkštėjo... žodžiu šiandien susirinkau paskutines kriaušes ir traukiu paskutinį numatytą receptą 😀
 
Reikės:
pirmam sluoksniui:
5-6 didelių kriaušių,
3 kiaušinių,
70 g sviesto,
100 g miltų,
1 š. rudojo cukraus,
1 a. š. vanilinio cukraus,
1 a. š. kepimo miltelių,
 
antram sluoksniui:
250 g mascarpone sūrio (aš dėjau kreminės varškės),
150 g grietinės,
1 kiaušinio,
1 š. vanilinio cukraus,
1 laimo.
 

Kriaušes nulupame ir supjaustome kubeliais, pašlakstome laimo sultimis (prieš tai nutarkuojame žievelę antram pyrago sluoksniui), paliekame pastovėti kelioms minutėms.
Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, supilame ištirpintą sviestą, supilame persijotus miltus sumaišytus su kepimo milteliais.
Tešlą sumaišome su kriaušėmis ir dedame į apvalią kepimo formą nusegamu dugnu išklotą kepimo popieriumi.
Kepame 180°C orkaitėje apie 40 min., kol paviršius pagels.
 
Kol pirmas sluoksnis kepa, dubenyje sumaišome mascarpone, grietinę, kiaušinį, vanilinį cukrų ir laimo žievelę, šią masę pilame ant 40 min kepusio pyrago viršaus.
Kepame dar 15-20 min sumažinus kaitrą iki 130-140°C.
Aušiname orkaitėje.
Prieš pateikiant pyragą puošiame laimo skiltelėmis ir mėtomis.
Skanaus!
 
 
 
p. s. antras sluoksnis man kepė gerokai ilgiau, netgi padidinau kaitrą... tad galbūt rekomenduočiau pirmąjį sluoksnį kepti trumpiau, nes antras keps ilgiau (kad neperkeptų)... o gal tiesiog reikėjo laiku išjunti orkaitę ir palaukti kol pyragas atvės, viskas būtų buvę gerai...
žodžiu, rekomenduoju truputį stėbėti procesą ir galbūt atsižvelgti į mano rekomendaciją... bet kokiu atveju, pyragas neperkepė, ko labai bijojau, ir buvo tikrai skanus 😉 

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą