2022 m. spalio 24 d., pirmadienis

paprastas "panokusių" kriaušių pyragas su kondensuotu pienu

Tai, kaip matote, čia trečias kriaušių naikinimo etapas. Tiesą sakant trečias turėjo būti kitas pyragas (gal jis bus sekantis), bet kadangi kriaušės sparčiai noksta ir minkštėja, nusprendžiau šį kartą kepti kuo paprastesnį pyragą su tomis panokusiomis kriaušėmis ir jų sunaudoti kaip įmanoma daugiau... nes, ar minėjau, kad nemėgstu išnokusių kriaušių (taip pat obuolių, slyvų...), mėgstu kietus, traškius vaisius.
Na, žiūrim ką turim, šaldytuve yra tik trys kiaušiniai, bet yra indelis kondensuoto pieno... bandom 😀

Reikės:
8 didelių kriaušių,
385 g saldinto kondensuoto pieno,
3 kiaušinių,
200 g miltų,
100 g sviesto,
1 a. š. kepimo miltelių,
1 a. š. cinamono,
1 a. š. vanilinio cukraus,
žiupsnis druskos,
pusės apelsino (nebūtinai),
70 g šokolado (papuošimui).
 

Kiaušinius šluotele išplakame su žiupsniu druskos, dedame vanilinį cukrų, kondensuotą pieną, tirpintą sviestą, išmaišome.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir cinamonu, įsijojame į tešlą, išmaišome.
Sudedame nutarkuotą apelsino žievelę ir išspaustas sultis (pasitaikė labai sultingas apelsinas, tai sulčių pyliau tik pusę), išmaišome. 
Gaunasi grietnės tirštumo tešla.

Kriaušes supjaustome plonomis juostelėmis (kriaušių bus gerokai daugiau nei tešlos, gali pasirodyti, kad jų per daug, bet taip turi būti, jos kepdamos tarsi pranyks) ir atsargiai įmaišome į tešlą.
Pyragą kepame apvalioje (silikoninėje) formoje 180oC įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
Pravėsusį pyragą pagardinau ištirpintu šokoladu.
Skanaus!
 
p. s. paprastas, bet tikrai ne prastas, labai purus, drėgnas, minkštas pyragas ! tik netirpinkite šokolado - persaldu 😀 ir be jo gerokai skaniau


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą