2022 m. spalio 17 d., pirmadienis

šokoladinis "cielų" kriaušių pyragas

Toliau naikinam kriaušes, kaip jau minėjau ankstesniuose įrašuose, prie tos kriaušių dėžės receptai rikiuojasi eilėje - šis antras 😀

Reikės:
4 didelių, bet trumpesnių kietų kriaušių,
150 g juodojo šokolado,
4 kiaušinių
120 g sviesto,
80 g rudojo cukraus,
130 g kvietinių miltų (originale 80 g speltų ir 50 g migdolų miltų),
50 ml migdolų pieno (aš pyliau migdolų aliejaus),
1 a. š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos.
 

Pirmiausiai ištirpiname šokoladą kartu su sviestu ir migdolų pienu (aliejumi).
Kiaušinius gerai išplakame mikseriu su žiupsniu druskos ir cukrumi, supilame pravėsusią šokolado masę, išmaišome.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įsijojame į kiaušinių masę, išmaišome, turi gautis vidutinio tirštumo tešla.
Pailgą kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, supilame tešlą ir įkišame cielas kriaušes, kad jų viršutinė dalis su koteliais kyšotų iš tešlos.
Pyragą šauname į 180°C įkaitintą orkaitę kepti 40 minučių.
Skanaujame ataušusį.
Skanaus!


p.s. gali pasirodyti, kad pyragas iškepė anksčiau (testas - įkištas medinis pagaliukas sausas), bet prie pat kriaušių dar bus nedakepę, tad rekomenduoju kepti visą kepimo laiką - pyragas per sausas nebus, nes kriaušės jį "drėkina"


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą