2022 m. spalio 13 d., ketvirtadienis

vienos skardos vakarienė: daržovės su dešrelėmis

Paprasti patiekalai, kuriems pagaminti nereikia nei daug išmonės, nei daug laiko, nei daug indų...
Viskas vienoje skardoje (tik šį kartą šalia atskirai dar kepiau burokėlius su balzamiku, kad kitų daržovių nenudažytų) 😀
 
Reikės:
5 maltos jautienos arba kiaulienos dešrelių,
5 chorizo dešrelių,
keleto nedidelių bulvių,
batato,
keleto morkų,
kopūsto,
svogūno,
keleto skiltelių česnako,
50 ml alaus (nebūtinai),  
lauro lapų,
saldžios paprikos miltelių,
džiovintų pankolių,
grūstų pipirų,
druskos,
alyvų aliejaus. 


Daržoves supjaustome stambiai, labiausiai suminkštėti linkęs batatas, tad jį stambiau nei morkas ar bulves, kopūstą taip pat gabalais sudedame, sumaišome su prieskoniais, pakrapiname aliejumi, dedame į skardą, ant viršaus išdėliojame dešreles, kad keptų sausai ir riebaliukai varvėtų žemyn (paprastas dešreles pabarstome pankoliais), vidury kepimo galima jas apversti (tiesa, chorizo reikėtų kepti trumpiau, tad jas galima įėti vėliau).
Jeigu kepa gana sausai, galima įpilti alaus dėl drėgmės, o dešreles patepti aliejumi.
Kepame į 180oC orkaitėje apie 40 min (chorizo kepti trumpiau, 30 min.), pabaigoje 5 min griliaus rėžimo.
Skanaus!

 
p. s. mane labiausiai "nustebina" keptas stambiais gabalais kopūstas, vis daugiau noriu jo kažkur dėti kepant orkaitėje, bet vis užmirštu... puikiai tinka visuose daržovių mixuose...


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą