2022 m. spalio 10 d., pirmadienis

karamelizuotų kriaušių pyragas su graikiniais riešutais

Tikrai labai geras receptas! Nesusmulkintos kriaušės, dar šiek tiek traškios, bet su degintos karamelės prieskoniu, drėgna "bulka" su graikiniais riešutais ir tolumoje - apelsino poskoniu... 
Tikrai dar kepsiu (nors eilėje laukia dar keletas kriaušių pyargų receptų, nes šią savaitę gavau jų iš kaimo... visą dėžę!)
Tai dabar bus pyragų eksperimentai 😀

Reikės:

120 g minkšto sviesto,
50 g rudojo cukraus,
4 kiaušinių,
250 g graikiško jogurto,

200 g kvietinių miltų (arba per pusę su migdolų miltais),
1/3 stiklinės smulkintų graikinių riešutų,

1 apelsino žievelės,
1 a. š. kepimo miltelių,
1 a. š. malto cinamono,
0,5 a. š. druskos,

 

pagrindui:

4 nepernokusių kriaušių,

50 g tirpinto sviesto,
100 g rudojo cukraus,
1 a. š. malto muskato (arba kardamono).

 


Pirmiausia pagaminame kriaušių sluoksnį: mažoje keptuvėje ant nedidelės ugnies pakaitiname sviestą, cukrų ir muskatą, pamaišome, laukiame kol cukrus ištirps ir gausis vientisa masė, gautą karamelę pilame į paruoštą apvalią silikoninę kepimo formą, į šią masę suguldome kriaušių puseles pjūviu žemyn.

Tešlai išsukame sviestą su cukrumi, tuomet po vieną įmušame kiaušinius, kaskart gerai išsukdami, dedame jogurtą, pamaišome, galiausiai beriame išsijotus miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir cinamonu, smulkintus riešutus, nutarkuotą apelsino žievelę, druską, išmaišome ir atsargiai supilame ant išdėliotų kriaušių.

Kepame 180°C įkaitintoje orkaitėje 45 min., kol medinis pagaliukas, įsmeigtas į pyragą, ištraukus bus švarus ir sausas.

Truputį atvėsusį pyragą apverčiame į lėkštę.

Skaniausias dar šiltas su ledais ir pabarstytas graikiniais riešutais... 

Skanaus!

 

 

p. s. jeigu naudosite ne silikoninę ar kitokią uždarą kepimo formą, o formą su nuimamu dugnu, ją rekomenduoju įsukti į foliją, nes kepant gali išbėgti nemažai kriaušių sulčių..

 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą