2019 m. balandžio 9 d., antradienis

žuvies dienos: dorada ir tigrinės krevetės

Žuvis žuvis žuvis ir jūra „nenulipa“ nuo mūsų stalo... visą pavasarį.
Šį kartą buvo geros kainos visam žuvies skyriui, o nugalėjo didžiosios tigrinės krevetės ir vėl dorada 😊

Reikės:
2 doradų (500 g.),
4 didžiųjų tigrinių krevečių,
žuvies prieskonių,
citrinos,
aliejaus,
sviesto,

garnyrui:
cukinijos,
špinatų,
skiltelės česnako,
druskos.


Gėrybes nuplauname, dorados odoje padarome po kelias įpjovas, nupjauname pelekus, įtriname prieskonių mišiniu ir pamarinuojame 20 min.
Krevetes kepsime su viskuo, galima tik ūsus apkarpyti.
Į keptuvę gerai įkaitintame aliejuje ir svieste dedame kartu ir žuvį, ir krevetes (nors geriau kepti atskirai, nes vos telpa), kepame greitai vis palaistant, kol krevetės paraudonuos, o dorada apskrus.

Šalia kitoje keptuvėje aliejuje ir svieste tik kelias minutes apkepiname griežinėliais supjaustytas cukinijas su česnaku, kiek vėliau sudedame špinatus – tik minutei kol subliukšta.
Viską dedame į lėkštes, pateikiant užspaudžiame citrinos.
Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą