Apie silkės gerumą rašiau jau nekartą. Ją būtinai perkame didelę riebią su galva ir visais viduriais, o ne tą "išmirkytą" minkštą. Ir, didžiausiam Jūsų nustebimui, silkės nerakinėju pati - viename prekybos centre ją su šypsena mums "išrakinėja" iki file ir atiduodą puikią, jei nori, užvakumuotą, pabarstytą pipiro grūdėliaii ir lauro lapais.
Jokio vargo, o skonis... net nereikia sudėtingų receptų. Man ji skani ir viena be nieko, tiesiog su gera juoda duona.
Paskutiniu metu labai pamėgom šitą - labai paprastą receptą - silkė žydiškai.
Reikės:
2 didelių silkių,
2 didelių svogūnų,
citrinos sulčių,
acto,
trupučio cukraus,
lauro lapų,
gvazdikėlių,
grūstų juodųjų pirirų,
cinamono.
Silkę, kadangi jau turime file, supjaustome stambiais gabalėlais.
Svogūnus supjaustome plonais pusžiedžiais ir pamarinuojame (nugesiname) citrinos sulčių, acto, vandens ir žiupsnelio cukraus marinate.
Silkę sumaišome su svogūnais, dedame lauro lapų, gvazdikėlių, pipirų ir nepagailime cinamono.
Viską permaišome, dedame į šaldytuvą, kad pasimarinuotų ir skoniai susimaišytų.
Šaldytuve gali stovėti keletą dienų, jeigu tik išlauksite.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą