Šį kartą donburi su kalakutiena.
Reikės:
500 g. kalakutienos,
svogūno,
morkos,
špinatų,
gabalėlio imbiero,
3 skiltelių česnako,
teryaki padažo,
sojos padažo,
medaus,
svogūnų laiškų,
kalendros,
* stiklinės basmati ryžių,
* baltojo ridiko,
* agurko.
Pirmiausiai pamarinuojame gabalėliais
sujpjaustytą kalakutieną smulkinto imbiero, česnako, teryaki ir sojos padažų
bei medaus marinate.
Keptuvėje pakepiname susmulkintus svogūnus,
kiek vėliau morkos griežinėlius, dedame kalakutieną, visai kepimo pabaigoje sudedame
špinatus ir pamaišome.
Ryžius verdame 12 minučių nuo užvirimo
(pasūdytame vandenyje santykiu 1 st. ryžių : 1,6 st. vandens) nemaišydami ir
neatidengdami.
Į dubenį (arba lėkštę) dedame ryžius, šalia
- kalakutieną, lazdelėmis pjaustytus ridikus ir agurkus, beriame smulkintus
žalumynus.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą