2019 m. balandžio 18 d., ketvirtadienis

kalakutienos donburi

Azijetiškų patiekalų pas mus vis daugiau ir daugiau. Donburi irgi neretas svečias virtuvėje.
Šį kartą donburi su kalakutiena.

Reikės:
500 g. kalakutienos,
svogūno,
morkos,
špinatų,
gabalėlio imbiero,
3 skiltelių česnako,
teryaki padažo,
sojos padažo,
medaus, 
svogūnų laiškų,
kalendros,

* stiklinės basmati ryžių, 
* baltojo ridiko,
* agurko.


Pirmiausiai pamarinuojame gabalėliais sujpjaustytą kalakutieną smulkinto imbiero, česnako, teryaki ir sojos padažų bei medaus marinate.
Keptuvėje pakepiname susmulkintus svogūnus, kiek vėliau morkos griežinėlius, dedame kalakutieną, visai kepimo pabaigoje sudedame špinatus ir pamaišome.
Ryžius verdame 12 minučių nuo užvirimo (pasūdytame vandenyje santykiu 1 st. ryžių : 1,6 st. vandens) nemaišydami ir neatidengdami.
Į dubenį (arba lėkštę) dedame ryžius, šalia - kalakutieną, lazdelėmis pjaustytus ridikus ir agurkus, beriame smulkintus žalumynus.
Skanaus!

 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą