2019 m. balandžio 13 d., šeštadienis

traški dorada su pavasarinėmis daržovėmis

Dorada tikrai karaliauja mūsų virtuvėje 😊
Šį kartą reikės:

2 doradų (500 g.),
žuvies prieskonių,
čiobrelio šakelės,
keleto ridikėlių,
citrinos,
aliejaus,
sviesto,

garnyrui:
2 bulvių,
2 morkų,
cukinijos,
špinatų,
skiltelės česnako,
čili pipiro.


Doradas nuplauname, odoje padarome po kelias įpjovas, nupjauname pelekus, įtriname prieskonių mišiniu ir pamarinuojame 20 min.

Per tą laiką pasigaminame garnyrą.
Aliejuje ir svieste apkepiname griežinėliais supjaustytas bulves ir morkas, dedame patraiškyto česnako skiltelę, čili pipiro kelis griežinėlius, kiek vėliau dedame suraikytą cukiniją ir špinatus – tik kelioms minutėms.

Doradą kepame gerai įkaitintame aliejuje ir svieste vis palaistant, kol apskrus ir bus traški (neužmirštame į keptuvę įmesti šakelę čiobrelio).
Pateikiant dar puošiame ridikėliais ir užspaudžiame citrinos.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą