2019 m. balandžio 10 d., trečiadienis

pavasarinis risotto su smidrais, špinatais, mėta

Tikrai risotto galėčiau valgyti kiekvieną savaitę, jei tik kas pagamintų.
Atrodo gana lengvas ir lengvai pagaminamas patiekalas, bet aš nesiimu jo gaminti, jei neturiu gero sultinio.
Savo mėgstamo šefo iš „O“ raidės tinklalapyje pamačiau šį nuostabų pavasarinį receptą... laukiu nesulaukiu jį išmėginti....

4 porcijoms reikės:
risotto ryžių (4 espresso puodelių),
gero sultinio (šį kartą turėjau antienos),
ryšulėlio smidrų,
pusės cukinijos,
žalių žirnelių,
špinatų,
2 nedidelių mėlynų svogūnų,
2 saliero stiebų,
4 skiltelių česnako,
100 g parmigiano,
1 taurės balto vyno,
citrinos žievelės,
alyvų aliejaus,
sviesto,
grūstų pipirų,
druskos,
žalumynų (petražolių, mėtos).


Į gerai įkaitintą didelę keptuvę (ar puodą) pilame aliejaus ir sviesto, beriame labai susmulkintą svogūną, salierą, česnaką ir kepame ant labai mažos ugnies, kad gerai "paprakaituotų".
Kai daržovės suminkštėja (maždaug po 15 minčių) dedame sausus ryžius, padidiname ugnį ir maišome, kol ryžiai pradės pokšėti ir pasidarys skaidroki (užteks keleto minučių).
Šliūkšteliame vyną ir toliau maišome, kol alkoholis išgaruos ir liks tik vyno aromatas.

Kai ryžiai sugeria vyną, pilame dalį sultinio, dedame druskos, sudedame susmulkintus smidrų kotus (viršūnėles pasiliekame pabaigai) ir šiaudeliais pjaustytą cukiniją.
Sumažiname ugnį ir lėtai verdame ryžius vis įpildami sultinio ir pamažu leisdami iš ryžių krakmolą (jei pritruks sultinio, įpilame vandens, svarbu tik, kad ryžiai nepervirtų), užtruksime 15-20 min.

Ryžiams baigiant virti, likus kelioms minutėms, sudedame žirnelius (galima ir šaldytus), smidrų viršūnėles, visai prieš išjungiant - špinatus.
Jau nukėlus nuo ugnies įdedame sviesto, tarkuotą parmigiano, patarkuojame citrinos žievelės, beriame smulkintas petražoles ir mėtas, grūstų pipirų... Mhmm....
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą