2019 m. balandžio 10 d., trečiadienis

ančiuko file apelsinų ir sojos padaže

Labai mėgstu antieną, tik kažkodėl nelabai dažnai ją valgom. Na, gal todėl, kad su ja nėra labai daug improvizacijų, nedarysi juk kotletų ar troškinio... antieną reikia valgyti greitai keptą ir neperkeptą.
O jei dar su gerais pagardais ir biškį azijietiškai.... mhmmm...

Reikės:
500 g. anties krūtinėlės,
sezamo sėklų,

padažui:
skiltelės česnako,
gabalėlio imbiero,
čili pipiro,
apelsino žievelės,
pusės apelsino sulčių,
šlakelio sojos padažo,
šlakelio teryaki padažo,
šlakelio ryžių acto.


Nesmulkintą krūtinėlę 20 min pamarinuojame padaže iš sumaišytų (susmulkintų) nurodytų ingredientų.
Išimame iš padažo ir šiek tiek nusausiname (padažą atidedame), kepame sausoje keptuvėje po 5-7 min kiekvieną pusę, tada supilame padažą ir dar minutę pakepame kol sutirštėja.
Antis turi būti kepta vidutiniškai, rausva viduje.
Valgome su ryžiais, apibarstome lengvai paskrudintmis sezamų sėklomis.
Skanaus!


p. s. jeigu anties krūtinėlė didesnė, reikėtų apkepus keptuvėje abi puses po 3 min dar keliolikai minučių įkišti į orkaitę / arba didesnę krūtinėlę smulkinti į kelis gabalėlius

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą